naar Phaos

Over Phaos

PMC-Online door de mensen van Phaos

PMC-Online is een website gemaakt door de mensen van Phaos.
Phaos is Projectmatig Creëren.
De oprichters van Phaos behoorden tot de grondleggers van deze aanpak van projectmanagement. Hun namen staan dan ook op de vier boeken* die vanaf het begin over Projectmatig Creëren (PMC) zijn verschenen en de inspiratie hebben gevormd voor deze website.

Van boeken naar website

PMC is beweeglijk en verandert, groeit, ontwikkelt onophoudelijk. De basistheorie uit de boeken hebben we verder uitgewerkt en praktische betekenis gegeven op basis van onze eigen ervaringen uit de praktijk. Deze interpretatie hebben we middels deze website vormgegeven en is voor iedereen die PMC, net als wij, een warm hart toedraagt. Door jullie komt onze aanpak elke dag weer tot leven en heeft ze de afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt.

PMC gratis toegankelijk voor jou!

We nodigen je uit om volop gebruik te maken van alle kennis en tools die je op deze website vindt. Zonder kosten. Gewoon omdat we PMC voor iedereen toegankelijk willen maken. Omdat je up-to-date wilt blijven over de doorontwikkeling. Omdat je wilt ontdekken hoe PMC jou en je project kan verder helpen. Deze website wordt continu aangevuld met updates en aanvullingen zoals whitepapers en nog meer tools. Mis je nog een onderwerp? Laat het ons weten via info@phaos.nl.

PMC in de praktijk

Dat we zoveel jaren mochten meekijken, meepuzzelen, begeleiden en leren van jullie projectpraktijk heeft geleid tot deze doorontwikkeling van PMC. Dat maakt ons ook tot een veelzijdig bureau waarin we training, coaching en begeleiding in de praktijk combineren. Het vertrekpunt is altijd hetzelfde: samen projecten creëren waar iedereen voldoening aan beleeft.
Wil je meelezen over wat wij geleerd hebben en hoe we PMC toepassen in de praktijk? Hier vind je informatie over hoe jij PMC kan toepassen in jouw werk en organisatie.

PhaosTrainingen en coaching van Phaos

Wij ondersteunen organisaties bij het zich eigen maken van werken in projecten en programma's. Dit doen we door:

  • het ontwerpen en begeleiden van leer- en adviestrajecten
  • persoonlijke en teamcoaching

Wil je je persoonlijk verder bekwamen in Projectmatig Creëren dan ben je van harte welkom in een van onze trainingen op dit vakgebied. Daarnaast kunnen we je ook ondersteunen:

  • via individuele coaching
  • via advies en begeleiding bij het voorbereiden en uitvoeren van jouw project
  • bij het invullen van je rol als opdrachtgever, projectleider of teamlid
  • bij het organiseren van projectstart-Up (PSU) en evaluaties
  • bij het implementeren van professioneel projectmanagement binnen het team, de afdeling of de organisatie waarvan je deel uitmaakt

 


* De vier boeken zijn:
1. Projectmatig Creëren, Jo Bos en Ernst Harting, Scriptum, 1998
2. Projectmatig Creeren 2.0, Jo Bos en Ernst Harting, Scriptum, 2006
3. PMC Compact, Jo Bos, Ernst Harting en Marlet Hesselink, Scriptum, 2010
4. Project Driven Creation, Jo Bos, Ernst Harting en Marlet Hesselink, Phaos Opleidingen, 2014

Meer weten over PMC en de mogelijkheden voor jou?

Wil je meer weten over wie we zijn, wat we doen, hoe we ook jou kunnen ondersteunen in het avontuur dat elk project weer is? Kijk dan op onze website, abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief of stuur een mail naar info@phaos.nl. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!